Blootgeven (Jan Kees Helms)

VENUE: Butcher's Tears

on Thursday 16 April 2015

at: -

BlootGeven is een film over ontmoetingen in een dezelfde ruimte. Woorden worden amper gezegd, de bewegingen van de acteurs, de soundtrack en acht gedichten van de Beat Generation dichter Allen Ginsberg vertellen het verhaal.

De ontmoetingen vinden random plaats in een oude vervallen ruimte. De fotografische filmopnames hebben een traag tempo, zodat de kijker de tijd heeft om details in zich op te nemen. Alledaagse momenten zoals eten, drinken, musiceren, tekenen en mediteren passeren de revue, maar ook thema's als het verval van het lichaam en verzet komen aan bod.

BlootGeven is de eerste lange speelfilm van Jan Kees Helms. Na jarenlang korte films te hebben gemaakt en lange films die dienen als visuals voor eigen optredens of concerten van andere muzikanten is de tijd aangebroken voor deze nieuwe stap. In zijn laatste films maakt hij veel gebruik van stilstaande camerastandpunten, waarbij hij filmische en fotografische technieken in het beeld laat samenvloeien.

De gedichten in de film worden voorgedragen door G.w. Sok (dichter en de ex-zanger van The Ex). De spelers zijn de tekenaar Nico Pronk, Joanna VH, Christina Vaes, Piet de Rots, Lies PInkman, Flip Rootliep, Esther Swaager en Shirin Reis Zadeh

Tijdens de vertoning zal de soundtrack worden aangevuld met live muziek gemaakt met gitaar, stem en typemachine.

Voorafgaand zullen er een aantal korte films worden vertoond.